AkFace

AkFace® уредът против бръчки с микро-вибрационна компресия.

AkFace® Micro-vibration Compressive® Endosphères терапия, предефинира медицинския и естетичния подход не само в лечението на целулита и лимфните жлези, но и в третирането на лицето, където тя произвежда ефект, подобен на ботокс инжекциите.

AkFace® третира стареенето на кожата с 60 въртящи се силициеви сфери, които се плъзгат по лицето. Въртенето на Compressive Micro Vibration® произвежда енергия, която увеличава кислорода и храненето на тъканите.

Тази енергия увеличава температурата на кожата по безопасен начин и стимулира и подобрява естествената регенерация на колагена и еластина.

Новата техника за физиотерапия води до физиологична релаксация на мускулните съкращения, подобно на тази, причинена от ботокса. Тя опъва и частично запълва бръчките.

Високата честота на въртящите микросфери създава непрекъснато и повтарящо се стимулиране на мускулните рецептори, намалява видимо мимическите бръчки и стимулира кръвообращението.

Принцип на действие

Богатият опит в използването на Microvibration Compressive® Endosphères терапията при целулит, е накарал хората да забележат, че новият метод увеличава температурата на кожата чрез непрекъсната регенерация на колагена и новите тъкани.

Използването на уреда в спортната медицина, най-вече за мускулни контрактури и регенериране на увредени мускулни тъкани, са накарали биоинженерните изследователи в Абруцо да стигнат до революционния метод, състоящ се от малък цилиндър, който съдържа 60 силициеви микросфери, въртящи се с 310 Hz или повече, стимулирайки мускулните рецептори. По този начин свиването на мускулите се намалява и те се регенерират заедно с тъканите, което води до по-видими естетически промени, подмладяващо и изглаждащо действие, както и до намаляване на бръчките и признаците на стареене.

Увеличеното дишане на кожата, характерно за пушачи и хора подложени на стрес, води до по-добро хранене на кожата и тъканите, а лицето става по-светло и по-младо.

Благодарение на опита ни с целулита, ние създадохме успешно и този уред.

НЕВЕРОЯТНИ РЕЗУЛТАТИ

Новата AkFace® Endosphères Compressive Micro-vibration Thèrapy ®  има вече една успешна година. Наблюденията са правени от професор Bacci от Medical Aesthetical Pathologies Centre в Арецо, където бяха лекувани 40 пациенти с проблеми в областта на лицето и врата. Резултатите показаха липса на значителни странични ефекти и 100% ефективност.

Най-значимите резултати бяха: намаляване на мимическите бръчки, увеличаване плътността на кожата, подобряване на кръвообращението на тъканите, изчистване на лимфните жлези, увеличаване на мускулната тъкан, подобряване на цялата тъкан и на лицевата мускулна структура.

Тези резултати не са чудотворни, а следствие от структурното и хранителното подобрение; подмладяващ ефект, постигнат от неинвазивна естетическа физиотерапия, която позволява отпускането на мускулите; по-добра циркулация и последвалото ускорение на метаболичното подмладяване. Същите данни бяха получени след наблюдение направено на 36 пациенти в салон Fenix ​​в Пескара.

Лечението е физиотерапевтична процедура, а не операция; резултатите се подобряват с увеличаване на сесиите и се запават за по-дълго време, и предотвратяват развитието на белезите на стареене.